Петиция до Общински съвет - Павликени против продажбата на част от парк "Мандевска градина"

В Община Павликени е постъпило инвестиционно намерение от собственикът на магазини "Абсолют Плюс", в което той иска общината да промени УПИ на половин декар от парк "Мандевска градина" и да му го продаде. Инвеститорът иска да използва площта, за да изгради пицария и търговски помещения за отдаване под наем. 

Уважаеми общински съветници на Община Павликени, уважаеми г-н Манолов, кмет на Община Павликени, ние, долуподписаните, сме твърдо против поредното приватизиране и умаление на парка. Причините ни са следните:

1. Устойчивото развитие на гр. Павликени изисква търговския и увеселителен живот да бъде развиван в центъра на градът. В центъра на град Павликени има редица пустеещи търговски обекти които са общинска собственост и които са идеални за пицария. Два от тях са бившата сладкарница "Полтава" и бившият ресторант "Ракета". Голяма част от бившия търговски център също пустее, а може да бъде използван за търговски обекти. Насочването на чадтнибинвестиции към тези обекти е умното решение за допълнителни и постоянни финансови приходи за Община Павликени. 

2. Предимството да се насочат инвестици в центъра е, че увеличеният човекопоток ще създаде положителен ефект и за вече съществуващите местни бизнеси в центъра. 

3. В условия на текущи и бъдещи климатични предизвикателства, намаляването на зелените площи и смяната им с бетон и асфалт са неинтелигентно решение, което показва липса на осъзнаване на проблемите и липса на дългосрочно планиране, което да превърне Павликени в град на бъдещето. Такава продажба ще създаде лош прецедент и модел за приоритетите на Община Павликени. Само един пример е проблемът с безводието - част от решението му е в поддържането на съществуващите зелени площи и увеличаването им. 

4. Продажбата на част от парка за пореден път ще остави жителите на общината с впечатлението, че нуждите на инвеститорите надделяват над нуждите на жителите и съществуващата икономика. Ние не сме против инвестиции в общината, но инвестициите трябва да бъдат насочени към устойчиво бъдеще и да подлежат на подробен анализ не само за краткосрочните фискални ползи, но и за ефектът им върху вече съществуващи бизнеси и икономически отрасли, както и върху дългосрочните нужди и проблеми, пред които са изправени Павликени и общината. 

С подписите си, ние, долуподписаните, настояваме общинските съветници на Общински съвет - Павликени да гласуват ПРОТИВ промяната на УПИ на половин декар от парк "Мандевска градина" и продажбата му на частен инвеститор

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Венцислав Златев ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Упълномощавам Венцислав Златев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на следните страни:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...