Премахване или ограничаване зоната на действие на новопоставен знак "Спирането забранено"

ДО

КМЕТА

НА район Сердика

Г-Н

Момчил Даскалов

П Е Т И Ц И Я

От Жителите на район "Сердика"

ОТНОСНО: Премахване или ограничаване действието на новопоставен знак ''Спирането забранено"

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ,

Предложението е да се премахне или ограничи действието на новопоставен знак ''Спирането забранено" поставен на бул. „Генерал Николай Г. Столетов“,ж.к. Банишора в участъка от ул. „Подполковник Калитин“ до ул. "Иван тургенев". Знакът се появи скоро след почти пълното завършване на новата сграда в посочения участък. Поставянето му води до отпадане на поне 15 места за паркиране които недостигат впредвид постояното появяване на нови сгради . Паркирането в зона на кръстовището, вход/изхода на новата сграда и спирката на градския транспорт са ясно забранени по няколко други начина които компетентните органи могат да контролират444455659_8106772609333277_8308767427147011348_n.jpg

Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени: 6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;

(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;

Подписвайки се, приемам, че Наско Банков ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели: