Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Quoted post

Гост

2021-09-01 15:44

Здравейте, колеги, Поздравявам г-жа Шишкова за петицията, както и за предложенията за предстоящата учебна година. Те са пълни, логични и законосъобразни. Моето първо предложение е насочено към преките и непреките "стимули" с уклон към ваксиниране, които също влизат в обсега на Закона за защита от дискриминация. Ще дам пример: За училищата с над 70% ваксиниран персонал се издават "грамоти" от МОН за принос към общественото здраве. В училището, на което съм директор няма нито един случай за времето от 13.03.2020 г. на болен от ковид ученик, нито член на персонала. Нито един от нас не е ваксиниран, нито един от нас не желае ваксиниране. На проведеното през август съвещание запитах дали учебни звена като нашето следва да получат такива грамоти - за принос към общественото здраве. Резонно въпросът ми не получи отговор. Затова предлагам - към получателите на тези "грамоти" да се причисляват и учебните звена без заболели, или такива грамоти да не се издават. 2. Второто ми предложение касае изискването за несмесване на децата, обучавани в групите с целодневна организация на учебния ден. Много училища по финансови и нормативни причини, както и детски градини в летните периоди не могат да си позволят групи без смесване. Мярката е неефективна, защото в малките населени места децата от едно семейство се обучават в съответното училище. Те играят навън с другите деца и в период на ОРЕС са неразделни. Затова считам, че такава мярка не трябва да фигурира. Бих искала да подчертая, че в нашето училище носенето на маски не беше приоритет. Спазвахме изискванията за непосещаване на училище от деца, които са с видими признаци на заболяване, миене на ръце, монтиране на озонатори и бактерицидни лампи в цялата сграда и протоколите за дезинфекция. Считам, че всяка една мярка трябва да се мери, според резултата. Всичко, написано по-горе е логично и в интерес не само на нас, учителите, директорите, децата, но и на цялото общество. В случай, че бихте желали да осъществим контакт, госпожо Шишкова, можете да ми пишете на мейла, с който съм регистрирана в петицията. Поздрави и успех!

Отговори

Юлия

#139 Re:

2021-09-01 16:31:53

#133: -  

Подкрепям ви напълно!

Гост

#140 Re:

2021-09-01 16:33:06

Подкрепям ви напълно!

Гост

#149 Re:

2021-09-01 18:04:20

Благодаря Ви за отправените предложения!

Ще ги добавим към писмото утре!

Гост

#150 Re:

2021-09-01 18:05:26

Моля да се свържете с мен на yanashishkova@abv.bg

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...