Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Quoted post
катя |
#4577 Re: Re: Re:2014-01-09 07:22а вие уважаема забравяте да споменете една немаловажна подробност ,че пушачите са като всички останали хора не са със железно здраве и те могат да получат сериозни увреждания следствие на постоянно излагане на студ и вятър особенно когато върлуват грипни епидемии.поставям така въпроса защото лично аз веднъж добре пострадах от една такава простуда и ми се наложи сериозно да се лекувам.само за 5-10 минути докато си изчистя колата от снега си спечелих това заболяване.въпроса ми е защо трябва за да ви се осигури на вас конфорт в заведенията трябва ли някой да плаща с най ценното именно здравето си.помислете по добре дали няма друг начин да се реши този въпрос който да бъде приемлив за двете страни така че да няма страдащи. в нормалните държави този въпрос са го решили отдавна с разделяне на заведенията дори и хотелите ( напр. в Австрия) защо само в България това не може да стане? |
Отговори
Гост |
#4578 Re: Re: Re: Re:2014-01-09 10:19:39Вие обаче май не правите никаква връзка между пушенето и здравето. Разбира се, всеки може да се разболее, но не можете да ми твърдите, че студът е вреден за пушачите, а димът не е вреден за всички (пушачите включая). И, докато студът не можем да го избираме в някои сезони, избираме именно наличието на дим в заведенията. Аз не желая да плащам с най-ценното, здравето си, нито желая Вие да го правите, но Вие сама сте избрала да го правите тъй или иначе, пушейки. Ще се опитате ли да излезете с аргумента да не посещавам заведения, тогава? Дано не. Вижте, честно казано нямам против да има топло вътрешно помещение в заведенията, където желаещите да пушат. Такова, което е изолирано от общото (виждала съм в тукашни хотели), защото съгласете се, че маса/зала пушачи/непушачи си беше безсмислено, сякаш димът ще си стои, където законът му казва... Обособяването на отделно помещение обаче изключително би затруднило голяма част от заведенията, а за някои места направо ще си е неприложимо. Ще се измисли пак някакво клинчене и ще се върнем във враждебната обстановка, в която част от хората си пушат в общите помещения, а друга част подават сигнали. Разделянто на цели заведения за пушачи и непушачи, на базата на типа заведение, например, е дискриминация към заведението. В момента не е, защото всички са с еднакви задължения. А само връщане на свободното тютюнопушене в заведенията е най-лошият вариант. Против това е и петицията. Зная, че трудно бихме се разбрали. Вашата норма е пушенето, моята - обратното. Вие сте била някога непушач, аз съм била някога пушач. За текущия момент изборът е направен. Искрено Ви пожелавам да бъдете здрава, щастлива, спокойна и да се забвалявате, а защо не и без необходимостта от цигари някой ден. |
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Борба срещу насилието над животни: За по-строги наказания и защита
Насилието на Животните от Габриела Сашова и Красимир Георгиев
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА ЗА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА УБИЕЦА НА ПЪТЯ НА СИЯНА
25805 Създадено: 2025-04-02
Петиция за оставка на УС на АПИ, поради катастрофата с убитата Сияна!
9196 Създадено: 2025-04-02
НЕ на родителското отчуждение и ДА на споделеното родителство
6965 Създадено: 2023-12-14
Ефективна присъда за майката на Адриан - Стела Алексиева и промяна в законодателството предвиждаща по-високи наказания и криминализиране на всяка проява на изтезание
10905 Създадено: 2025-03-27
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
199164 Създадено: 2025-03-14
Петиция за доживотен затвор за Петър Чернев и майката на 5-годишния малтретиран Адриан
1930 Създадено: 2025-03-27
Дайте шанс за дете! Не на дискриминацията! Да на финансиране за всички ин витро пациенти – с български и чуждестранни донори
3234 Създадено: 2025-03-21
Доживотен затвор за убийството на Димитър Малинов
5415 Създадено: 2025-03-15
За възстановяване на извънредната комисия по екология към Общински Съвет-Русе
378 Създадено: 2025-03-28
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
3872 Създадено: 2025-02-08
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
14230 Създадено: 2024-10-12
Справедливост за Марин Маринов: България трябва да потърси отговорност за военното престъпление!
528 Създадено: 2025-03-27
Промяна на Закон за рибарство и аквакултури - премахване на думите "само през светлата част на денонощието"
272 Създадено: 2025-03-29
Минимум 20 млн от годишния бюджет на Столична община за имоти за зелени площи!
261 Създадено: 2025-04-01
Помогнете на бригадистите от ИУ Варна да продължат обучението си
207 Създадено: 2025-03-28
Стоп на кариерата в с. Първенец, Община Родопи
918 Създадено: 2025-03-20
Петиция за по-строги наказания за насилие над животни в България / Petition for Stricter Penalties for Animal Cruelty in Bulgaria
177 Създадено: 2025-03-26
В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.
6479 Създадено: 2025-02-13
Петиция против застрояването на двора на Хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ “Княз Александър I”, гр. Пловдив
2413 Създадено: 2025-03-24
Детска плащадка в с.о. Ален Мак, Варна
136 Създадено: 2025-04-02