За пенсиониране на Божидар Димитров, директор на НИМ
Радослав Радев |
/ #237 Re:2015-08-17 08:18Здравейте. Аз съм обикновен гражданин на Р България и нямам нищо общо нито с НИМ, нито с Божидар Димитров, нито с Историческата наука. Прави ми впечатление, че повечето коментари срещу Божидар Димитров са на лична основа. Склонен съм да приема, че той има много недостатъци, които оставят в сянка за обикновената публика. Провокиран съм да пиша тук, защото извънредно много ме дразнят нихилистите в България - подписки срещу паметника на Цар Самуил, подписки срещу реставрацията на базиликата и тнт., Трябва да се действа дами и господа (трябва да се бачка) и то не по този грозен и недостоен начин както се случва тук- казвам го без да съм фен на въпросния господин Димитров, просто той върши нещо полезно, което се вижда от обществото. И обществото ни не е изградено от историци, така че ваше задължение е, да си разчупите мисленето и да привлечете внимание с някакви сериозни аргументи, идеи и с РАБОТА. Така наречената фекална вода и всички истории около нея са реклама и не съм сигурен, че ако някой друг "Учен" беше директор на НИМ щеше България някога да чуе, че дори има такава базилика до Плиска. Поливането с вода е една сериозна реклама. Оказва се, че един 70 годишен пенсионер е доста по адаптивен от доста негови колеги в това отношение. Аз съм от Варна, ходил съм до Плиска и нямах представа за тази базилика досега. Нито аз, нито някой друг български гражданин или турист е длъжен да изчете сведновековната ни история отпред назад и отзад напред, за да стигне до там и да разпознае това място сред руините. Чалга стил или не - претенции срещу всичко случващо се там може да имат само хора, които разполагат с по-добри идеи за реализация на целта - Популяризиране на Българската история, както в нашата страна, така и по света. В Плиска има само едни голи полета, и основи от някогашните величествени сгради. Аз не съм археолог и предпочитам една възстановена, използваема базилика, пред това което е сега. Не поставяйте себе си над България. Адаптирайте се към света в който живеем - за да има туризъм трябва да има какво да се види в Плиска. За да знаем историята също трябва да има какво да видим. За да имаме Българско самосъзнание и да се гордеем, въпреки настоящето, също трябва да има какво да видим и чуем. Впрочем подобна е била целта на тези сгради и в миналото, когато са строени. Те са национално богатство. Трябва някой да показва всичко това -пак да накъртя - с РАБОТАТА СИ. Работете!
|
|
Писмо до институциите на българската държава срещу атаката на европейската принадлежност на страната ни и международното право в защита на правата на всички граждани и за предприемане на необходи
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Писмо до институциите на българската държава срещу атаката на европейската принадлежност на страната ни и международното право в защита на правата на всички граждани и за предприемане на необходи
3369 Създадено: 2025-02-22
В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.
2750 Създадено: 2025-02-13
ЦЕНТРАЛНА МИНЕРАЛНА БАНЯ "СОФИЯ"-ДА БЪДЕ БАНЯ
1161 Създадено: 2025-02-12
Отмяна на забраната за внасяне на лични бутилки с вода в детските заведения
1147 Създадено: 2025-02-14
За освобождаването от руски плен на всички етнически българи и украинци
451 Създадено: 2025-02-19
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
29402 Създадено: 2025-01-14
Искане за изграждане на скоростен път Самоков - София
372 Създадено: 2025-02-21
Подкрепа за фенове на Локомотив Пловдив
287 Създадено: 2025-02-17
ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ ЗА СТУДЕНТИТЕ ЛЕКАРСКИТЕ АСИСТЕНТИ В БЪЛГАРИЯ
226 Създадено: 2025-02-08
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
1236 Създадено: 2025-02-08
За спасяването на Княжевската минерална баня
905 Създадено: 2025-02-07
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
1093 Създадено: 2015-10-22
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
233 Създадено: 2024-10-23
Таван на банковите такси
1616 Създадено: 2025-01-27
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
941 Създадено: 2024-12-03
ЗАБРАНА НА ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ"
11241 Създадено: 2023-06-23
Не на задължителната матура по математика – отворено писмо до министъра на образованието.
214 Създадено: 2025-02-12
Петиция за спасение и подкрепа на българското животновъдство
54 Създадено: 2025-02-22
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
4034 Създадено: 2025-01-31
Да паркираме правилно в София!
695 Създадено: 2025-01-22