Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Гост

/ #1493 Re:

2011-05-26 07:26

#1491: -  Разбирам ти позицията. Никак не ти е лесно. Попрочети малко за хората и за нравите. Вероятно си чувал, че мюсулманите при всяка молитва са задържени да се мият - ръце, крака и всяко отвърстие на тялото. Затова и пред всяка джамия обикновено има и чешма. Попътувай из България и из Турция и ще видиш къде отходните места са по-чисти. Казвам това, не за да дискутираме, а с надеждата (дано да не е напразна) , че информираността в даден момент ще доведе до преодоляване на предразсъдъците. А религията и обичаите са нещо лично. Аз не налагам на мюсулманите да постят преди Великден и не съм чул досега някой мюсулманин да ме призовава да забуля жена си... Ако тичаме без да мислим след истерици с нечисти помисли (имам предвид именно Волен Сидеров и нему подобните) със сигурност ще се сгромолясаме в пропастта. За това ни е даден мозъкът, за да сложим акъл (прощавай за турцизма) в него. И затова Господ ни е дал свободна воля - за да мислим самостоятелно и да изпълняваме Неговата воля. А тя е да обичаме ближния си - не да го мразим.