Забранете продажбата на животни в зоомагазини

**Петиция за спиране на продажбата на животни в зоомагазини**

Уважаеми съграждани,

Ние, долуподписаните, се обръщаме към вас с молба за подкрепа в нашата инициатива за прекратяване на продажбата на животни в зоомагазините. Вярваме, че търговията с животни в тези магазини е неетична и води до редица проблеми, които трябва да бъдат решени незабавно.

**Защо сме против продажбата на животни в зоомагазини:**

1. **Лоши условия за животните:** Животните в зоомагазините често живеят в малки клетки и не получават необходимото внимание, грижи и пространство, което води до стрес и здравословни проблеми.

2. **Лошо отношение:** Много често животните се третират като стока, без да се взема предвид техният емоционален и физически комфорт. Тази практика подценява тяхната значимост като живи същества, които заслужават уважение и любов.

3. **Повишен риск от изоставяне:** Купуването на животни от зоомагазини често е импулсивно решение. Това води до случаи, в които новите собственици не са подготвени за отговорността, което завършва с изоставяне на животните.

**Какво трябва да се направи:**

1. **Забрана на продажбата на животни в зоомагазините:** Призоваваме компетентните органи да въведат законодателни промени, които да забранят продажбата на животни в зоомагазините.

2. **Насърчаване на осиновяването:** Вместо да купуваме животни, трябва да насърчаваме осиновяването на бездомни и нуждаещи се животни от приюти. Това ще намали броя на бездомните животни и ще им даде шанс за по-добър живот.

3. **Повишаване на обществената осведоменост:** Провеждане на кампании и образователни програми, които да информират обществото за отговорното отглеждане на домашни любимци и значението на осиновяването.

**Защо това е важно:**

Животните са наши приятели и заслужават достойно отношение. Като спрем продажбата на животни в зоомагазините, ще направим крачка към по-хуманно и състрадателно общество. Осиновяването на животни от приюти е благороден акт, който не само помага на животните, но и обогатява нашите животи.

Молим ви да подкрепите тази петиция и да подпишете заедно с нас. Нека заедно да направим промяната и да дадем гласност на правата на животните.

Благодарим ви за подкрепата!

 


Забранете продажбата на животни в зоомагазини    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Забранете продажбата на животни в зоомагазини ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.






Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...