ЗА разширение на Линия 1 на метрото с две нови метростанции от Бизнес парк до Симеоново

Схема_на_линиите_на_метрото_в_София_-_BG-Model1.jpg

Здравейте! На 09.08.2024 г. от изявление на кмета на София г-н Васил Терзиев установихме с огромно разочарование, че общината възнамерява да "замрази" предвиденото разширение на Линия 1 на столичното метро от метростанция "Бизнес парк" до Симеоново за сметка на 5 нови метростанции до Студентски град. До преди въпросната пресконференция на г-н Терзиев, двата проекта трябваше да се развиват успоредно. Това засяга десетки хиляди живеещи, работещи и транзитно преминаващи в Младост, Малинова долина, Симеоново, Геритидж парк, Американски колеж, Бункера, Камбаните, София парк, Морени клуб резиденс, Ривър парк, Ринг мол, Бистрица, Железница, както и любителите на ПП "Витоша". Помогнете ни да поправим тази нередност своевременно и да покажем, че НИЕ, данъкоплатците, решаваме къде, кога и как да се развиват нашият град и държава!

Инициативен комитет за разширение на Линия 1    Свържете се с автора на петицията

Подписвайки се, приемам, че Инициативен комитет за разширение на Линия 1 ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели: