За сваляне на имунитета на Волен Сидеров

Stanbo

/ #1306 поведението на Волен Сидеров

2015-10-26 09:15

Вчера, в деня на местния вот Волен Сидеров публично и безцеремонно се подигра с България, той демонстративно скъса бюлетината за референдума, незачитайки основното право на гражданите – да участват в управлението чрез пряка демокрация. По-късно същият този т.нар. „народен представител“ нахлу вандалски в учебно заведение и заедно с цялата група на Атака се държа абсолютно непристойно и чисто хулигански. С цялото си поведение Волен Сидеров демонстрира абсолютно незачитане на правата на българските граждани, правовия ред и погазва и капката останало доверие в държавните институции. Затова аз лично считам за крайно необходимо всички демократично мислещи политически сили в народното събрание не само да „порицават“ неговото поведение, но и да внесат предложение за преразглеждане на статута за имунитет на определени групи държавни служители и основно на народните представители. Те не са по-различни от всички останали граждани и не се нуждаят от специална защита освен от функционален имунитет. Волен Сидеров лепна петно на имиджа на България и на българския парламент и само прекратяването на неговите правомощия на народен представител може да измие срама от лицето на останалите народни представители. Време е този човек да бъде изправен пред съда и да отговаря за своите деяния и поведението си в обществото. Така мисля аз.