Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП
morrena |
/ #76 Re:2015-01-16 21:16Вижте, моята цел не е да влизам в спорове- аз изложих факти, които и за вас са неприемливи, както трябва и да бъде. Не съм посочвала какъв е срокът за придобиване на преквалификации- не знам дали продължава месеци, или година, не знам и вашето образование какво е, но от написаното разбирам, че и вие приемате въпросните курсове като несериозни.Но не се съмнявайте във вероятността за съществуването им- съществуват! Похвално е, че във вашия център няма псевдоспециалисти ,но тъй като в този, който визирам, в по- голямата си част са само такива, червейчето на съмнението ме спира да повярвам в това. Дали наистина е възможно само тук да има подобен проблем?! И не става дума за логопед, психолог, сурдо-, тифло- или друг "тесен" специалист- не, за рес. уч-л става дума- тези, които са в недостиг, както казвате. Това обаче не приемам като причина да предам детето си в ръцете на некомпетентен такъв. Всички родители имат право за избор на уч-ще и кл.р-ли и всички избират най- доброто за децата си- най- добро уч-ще, най-добър директор, най- добър кл.р-тел- според тяхната лична преценка.Вие бихе ли избрали за детето си учител-преквалифициран инженер, бивш партиен функционер и др. професии, на светлинни год. разстояние от педагогическата? Аз отказвам да го направя, отказвам в/у него да се "упражнява" в учителство и полуобразован полуспециалист-т.е. полувисшист с преквалификация, кой знае защо наречен "професионален бакалавър", което на практика нищо не означава. Има бакалаври и магистри- такива са уч-лите в масовите уч-ща, там "професионалните бакалаври" просто нямат място! Защо моето дете не се ползва с равни права като останалите- да се обучава и възпитава от истински специалисти, като тези в СОУ, дори НЯМАМ право да избера рес. уч-л (защото, макар и малко, и в нашия център има специални педагози с Университетско образование)?! Ето, това са причините да не приемам Ресурсните центрове- защото отнемат правото на детето и родителя за избор, както е във всяко ОУ; списъкът с учениците на рес.уч-л се изготвят от директора на РЦ, без оглед желанието на родителя.....за какви равни права с останалите деца говорим?! Ами, хайде, зачеркнете тия псевдоспециалисти, да видим как ще стане тази работа, като точно те са най- големите "връзкари"- НЯМАТ мърдане!!! И не се чудете, ако наистина този закон бъде приет- и това няма да е заради мен, или друг като мен. Постфактум търсете вината в съществуването на порочни центрове като този, който визирам и който е пословичен в страната с най-слабата си дейност! М/у другото- а директорът ви с какво образование е? |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11701 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3539 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2923 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2318 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10999 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1001 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
880 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
766 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
622 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
618 Създадено: 2024-10-29
Промени в образованието на децата със СОП
617 Създадено: 2024-10-18
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1472 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
417 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
405 Създадено: 2024-10-24
Не на насилието над бездомни животни!
275 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2599 Създадено: 2023-04-04