Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
папагалчето |
#4262012-02-23 21:14и двете ми деца завършиха математическа гимназия и съм много доволна. синът ми продължи математика в университета и се доказа като много добър специалист в живота. ако в тая държава има все още разумни хора нека помогнат да не се закрива приемът от 5-ти клас. |
Гост |
#4272012-02-23 21:39Моля, нека власт имащите спрат разрушаването на доказалото се с отлично образование и водещо училище в България - Софийска математическа гимназия.А и на други като него. Нека помислят за бъдещето на България, децата ни, на всички нас. Считам, че това е поредното безмозъчно безумие, случващо се в изстрадалото ни Отечество. |
Гост |
#4282012-02-23 22:36"Гимназия е училище за младежи" историята сте я прескочили в МГ /справка Древна Гърция/ |
Гост |
#429 Re:2012-02-23 22:44Древна Гърция, ах! И в тай-смелите си мечти не съм очаквала, че плановете на министерството се разпростират чак толкова назад във времето, надявах се да се усетят поне като ни върнат до килийните училища. |
Гост |
#430 Re:2012-02-23 22:45Справка уикипедия "От 16 год. възраст децата с интелектуални качества, но само от робовладелските среди постъпват в гимназия. Тя е продължение на гимнастическото училище и е за усъвършенстване на гимнастическата подготовка". По тази логика всички гимназии трябва да станат спортни училища с прием от 9 клас. |
Гост |
#4312012-02-23 22:45Миналата година във Варненската МГ правихме подобна подписка (но не електронна) и събрахме около 200 подписа. Депозирахме копие в Инспектората, а друго копие изпратихме до Министерството на образованието. Ако за автора на петицията представлява интерес, мога да изпратя копие и на него. E-mail за връзка: nina4411@yahoo.com. От сърце се надявам някой да вземе мнението ни под внимание! |
Гост |
#432 Re:2012-02-23 22:47В един форум си автор на най-горещата тема в момента. Влез там и ще видиш на кого може да пратиш нещата. |
Гост |
#433 Re: Re:2012-02-24 00:53Da, ve4e se svurzahme. Blagodarq:) |
Гост |
#4342012-02-24 01:34Ако има все още разумни хора не убивайте това което е създадено и работи и се харесва на бъдещите поколения които ще Ви заместят ,рано или късно....защото ако го направите Те ще ви отнемат пенсиите и ще Ви върнат в Първи клас да повтаряте годината защото не сте научили най-важното.....Пожелавам Ви го....
|
ХХХ |
#435 Re:2012-02-24 08:24А какво става с децата таланти, които живеят в населени места, в които няма МГ? Не е ли редно всяко училище да развива таланта на учениците си??? А таланта на децата, които изучават чужди езици? Да не искате да кажете, че Езиковите гимназии трябва да приемат от 6-годишни, защото талантът към чужд език се проявява в тази възраст, та даже и по-рано!
|
Гост |
#4362012-02-24 08:31А вие нали не искате да кажете, че децата ни научават по два чужди езика в СОУ (защото точно толкова учат). Че то дори СОУ си знаят, че им е калпаво образованието, иначе щяха да оранизират изпити за сертификати, както прави и най-простата езикова школа. |
Гост |
#437 Re: Re:2012-02-24 08:40А, не е ли редно след като учат децата чужд език от втори клас да го научават от училище, а не 90% от учениците да ходят на школи още от 2-3 клас. Аз познавам доста деца, които учат в ЕГ английски и ходят на школи по анг. за да вземат въпросните сертификати... Няма как във всички училища да има отлични специалисти по всички дисциплини. Ако училището имаше въпросните специалисти, то със сигурност щеше да е това което са МГ по математика. И сега си знаем кои училища имат добри учители и дават добра подготовка и ако детето ти не учи в МГ, то всеки един родител прави всичко възможно детето му да учи във въпросното училище, независимо дали е ОУ, СОУ. Ето какво ще стане с математическите гимназии след преобразуването http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/25042/mariana-todorova-priemat-sled-iv-klas-v-matematicheskite-gimnazii-stava-nevazmozhen
|
Гост |
#438 Re: Re:2012-02-24 08:54Ами по Вашата логика, защо са ни спортни, музикални и прочие училища? Според Вас не е ли редно обикновените училища да се заемат и с подготовката на спортисти, художници, музиканти и т.н. Освен това знаете колко таланти успяват и без да са посещавали такива училища! За какво са ни те тогава? И така както гледам, защо са ни изобщо училища? Ние, българите, сме си природно интелигентни (някъде бях чела, че по коефициент на интелигентност сме на второ място в света)! Смятам, че ние от училища нужда изобщо нямаме! Я, гледайте какви стойнпстни предавания имаме с образователен характер: " Милионер си търси жена", "фермер си търси жена" и прочие! Ние, българите знаем как без усилия да достигаме до големи висоти! |
Гост |
#4392012-02-24 10:14no comment bg shit |
Гост |
#4402012-02-24 10:29АКО СЕ СЛУЧИ...ЖАЛКО ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА, ЧЕ ОЩЕ НА 10-12ГОД.ЩЕ ИМ БЪДАТ ПОДРЯЗАНИ КРИЛЦАТА. И КОГАТО СТАНАТ НА 18-20 ЩЕ ЗАМИНАТ И НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ В СТРАНАТА. И ТОГАВА ЩЕ БЪДАТ ТАЛАНТИТЕ НА ЕВРОПА И АМЕРИКА НО НЕ И НА БЪЛГАРИЯ. ТОГАВА ЩЕ ОСТАНАТ ГОРДОСТ САМО ЗА СКРОМНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ, МАКАР И ОТДАЛЕЧ.ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИ НА МЕН. НЕ ГО ДОПУСКАЙТЕ. ПОДКРЕПЯМ ВИ. |
Гост |
#4412012-02-24 10:47На математиката в училище трябва да се отделя много повече време. При все повече нарастващата "гордост" на политици, журналист и други публични личности - "... на мен в училище математиката не ми вървеше ...", единственият (засега) начин е запазване на специалния статут на някои училища. Все пак трябва да се има предвид, че нивото в тях надхвърля необходимото и при доста ученици се стига до обратния ефект. |
гост |
#4422012-02-24 11:05Защо ли е необходимо ?-ами много ясно! Проста нация се управлява лесно ! |
Гост |
#4432012-02-24 11:06Подготовката и обучението в математическата гимназия е нещо уникално, до известна степен на това и основно на тези кадри се дължи все доброто име на бг. компютърните специалисти и инженери в света! Сега някой комплексар ще отрвже и съсипе малкото останало добро За да се развие аналитичен специалист е скъпо и продължително начинание, но ползите за държавата са незаменими и най бързо еъзвращаеми. Мойте познати с завършена мат. гимнанзия просто шапка им свалям почти всички са незненими специалисти в областите на професионалната си реализация ... Срещнах скоро специалист от IBM англичанин, който първото нещо което ми каза след запоз аването ни бе, че е поразен от българските копютърни специалисти, почуствах се ГОРД и си помислих веднагаа за кадрите излизащи от школата на математическата ... СЕГА СИ МИСЛЯ ... ОТНОВО НЯКОЙ ИСКА ДА ...*РЕЕБЕ БГ-ТО колко ще стане посредствената част от българите ... ОЩЕ ПОВЕЧЕ ... НАМАЛЕТЕ ОБУЧЕНИЕТО .... ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НАМАЛЯВАНЕ НА НИВОТО НА КАДРИТЕ И ОТ ПРЕДИМСТВО ЩЕ СТАНЕ НЕДОСТАТЪК ... СОРРИ АМА И ОСКОТЯВАНЕТО НА ВСИЧКО В БГ Е ТЕНДЕНЦИЯ ....... |
Гост |
#4442012-02-24 11:54Всеки ученик и родител има право сам да избира учебно заведение, а защо, щом живеем в правова държава, управляващите ще решават вместо нас и ще ни лишават от правото децата ни да са ученици от 5 клас в математически гимназии в страната ни? |
Гост |
#4452012-02-24 12:38Това е една от най-добрите възможности за качествено образование. Премахването й ще е голяма загуба за българските деца. |
Гост |
#4462012-02-24 12:51Това са най доврите училища,не ги съсипваите!!! |
Гост |
#4472012-02-24 12:52Крайно време е да прекратим съсипването на малкото работещи неща в страната. |
Гост |
#4482012-02-24 13:30Аз съм учила в СМГ от 5-ти до 12-ти клас. Първите 3 години от обучението ми там са ми дали силното начало, на което разчитам и до днес. |
Гост |
#4492012-02-24 14:05Не отнемайте малкото останали възможности за лично развитие в България!!! Това не е комунизъм, че да изравняваме всички като им режем краката. Не ги препъвайте децата ако имат желание да учат. Това са индиви, които дърпат целия свят напред! |
Гост |
#4502012-02-24 14:14И без това свестните хора в тая държава стават все по-малко. Нека дадем шанс на талантливите деца! Може по някое време и да започнем да се оправяме ... |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11687 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3517 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2915 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2304 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10967 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
763 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
615 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
597 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
356 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2594 Създадено: 2023-04-04