Против строежа на 215м небостъргач до мол Парадайс
Против строежа на 215м небостъргач до мол Парадайс / Съобщения / Как да отменим 215м небостъргач до мол Парадайс / Коментари
Гост |
#12017-04-11 12:17Аз изпратих мейл с посочения от Вас текст. Ф. Коларова |
Матев Гост |
#22017-04-11 12:36Done. |
Гост |
#32017-04-11 12:46Пускайте и на сайта на общината, за да получите и официално входящ номер - https://call.sofia.bg/ |
Гост |
#42017-04-11 13:20Пуснах и аз писмо. Пл. Христова |
Гост |
#52017-04-11 13:39Здравейте, Изпратих писмото. Със семейството ми живеем от 3 години в м. Кръстова вада в една от новите сгради. Осъзнавам, че избирайки квартала, ставам част от недообмисленото застрояване, но смятам, че данъците са достатъчно високи за да ни бъде осигурено между блоково пространство, училища и детски градини. Ако спадам към частта "собственици на имоти в съседство на одобрения терен." ще съдействам, в случай, че решението не бъде отменено. Поздрави, Кристина |
Гост |
#62017-04-11 14:42София е един от малкото столици, чиято архитектура в центъра не е висока. Този рядък архитектурен фономен датира още от времето на моите прадеди... Като кореняк софиянец от 5-тата генерация, чиито прародители живеят в София още от началото на 19 век. Дядо ми Иван Делчев е сред собствениците с къща на ул. "Велико Търново". Именно тези софиянци от тази улица изграждат със собствени средства ул. "Велико Търново": Посаждат липи, осветление, участват в поставянето на гранитни плочки и т.н. Така тя още от началото на 20 век има своя физиономия, която е в синхрон със строежа на града, за да се превърне час по-бързо в европейска столица. Ето защо, по тази причина съм категорично против одобряването от Столичната община на небостъргачи в "невралгични" зони от града. Това се отнася с пълна сила за 215 метровия "модерен мастодонт" в кв.. Лозенец, като по такъв начин ще лиши нас, софиянци и гости от изключителната гледа на планината Витоша... Считам, че е дошло време, общината на града да одобри закон, който да е легална форма на референдум, където софиянци казват своето виждане, мнение, глас по теми, свързани с архитектури и тем подобни инициативи за София. Иван Хлебаров, кинорежисьор |
Гост |
#72017-04-11 15:30ПП. При толкова незавършени сгради в града, на които ще се чудим в бъдеще какво приложение да им търсим, няма нужда от такива мегаломански проекти. В същото време стотици прекрасни сгради построени в периода вмежду двете световни войни тънат в разруха. Сегащните стъклобетонни грамади ще остареят - и тях ли ще тръгнем да събаряме след 20-30 г., както се прави с някои сгради паметници на културата. |
мариян |
#8 Re:2017-04-11 15:36И аз съм от Кръстова вада - Мариян Иванов, 0889 585 500. Ще съдействам с каквото мога, за да се отмени това безумие. Иначе нито ще можем да излезем от квартала си, нито ще можем да се приберем... |
Емил,кв Лозенец Гост |
#9 пратих2017-04-11 15:54Изпратих го и помолих др 4 да пратят |
Гост |
#102017-04-11 19:18Здравейте, Собственик съм на имот в квартала и този проект сериозно би затруднил трафика в района; допълнително не съм сигурна, че в квартала дебита на водата е съобразен с подобен мегаломански проект и си представям до какви последици може да се стигне е по-ниската част на квартала. Ще помогна с каквото мога, за да се противопоставя на този безумен проект. |
Гост |
#112017-04-12 11:04Един единствен коментар с предполагам добра аргументация: не може да се изсипват като круши небостъргачи по цялата територия на София, най-вече в жилищни квартали. Навсякъде по света това се прави в определена централна част от града, която се нарича "сити" или нещо подобно, където хората работят. Погледнете Ню Йорк, погледнете Токио, погледнете и Париж. Според мен на София изобщо не й трябва високо строителство, но ако все пак някой реши да се прави на "шейх", би било добре това да се направи на място, където няма жилищни сгради. |
#12 |
#122017-04-12 11:19Попълних петицията и я изпратих на възможно най-много хора, които също я подписаха и надявам се препратили. Време е да спрат безумията с презастрояването на София. А, знаете ли последната "страхотна идея" 20% от южния парк да бъде застроена. Надявм се това да е само слух, но едва ли. |
Лингорова |
#132017-04-12 12:54Тъй като не съм специалист по градоустройство, искам тук да попитам - ако в общия градоустройствен план на София за тази местност е записано СМФ2, не следва ли етажността да е "средна" , а не 215 метра?... Доколкото си спомням, за високоетажното строителство зоната трябва да смф3... и ако е така, не е ли налице още едно неспазване на закона - защото ОГП на София си е със силата на закон... |
Гост |
#142017-04-14 10:26eee нека имаме и ние небостъргачи, у Америка как имат :) |
Елена арх. |
#15 Re:2017-04-15 05:24Да, но в Америка си нямат гледки към планини от мегаполисите им. И не можеш да цвъкнеш небостъргач в жилищна зона с преобладаващо ниско строителство. След като целия градски център е с преобладаващо такова, следва да се обособи извънградско пространство, където небостъргачите да си никнат колкото щат като в Париж. Опитват се да направят нещо такова на Цариградско шосе, но пак е глупава недомислица поради близостта със складовите ниски сгради на Метро, Техномаркет и Аутлет центъра - 45 етажа, 2 етажа, 3 ет, 27 етажа. Абсолютно безумие. |
Гост |
#162017-04-16 14:42Направете нещо и за другия който се започна тези дни, срещу Японския Хотел, той ще притеснява жителите още повече и от този на Хладилника, улиците около него са тесни, ще има достъп само от Бул. Черни Връх. Смятам, че мястото му не е там! |
Гост |
#172017-04-18 21:03Здравейте , подписах се за петицията и пратих на приложените от Вас адреси писмото.Собственик съм на имот в нова кооперация на улица Ген.Иван Колев . Николай Иванов |
Гост |
#182017-04-19 11:05Аз подписах петицията,но защо си мисля,че строежът вече е факт.Аз живея срещу Парадайз Мол и от миналата година има голям строеж до нашата кооперация,точно на Черни Връх и Ибсен.Мисля,че става дума точно за въпросния небостъргач,и ако строежът вече е започнал,не мисля че ще бъде спрян, за жалост. |
Истински софиянец |
#19 Re:2019-10-26 06:38Имам същата съдба като вашата . Пра-пра дядо ми е построил кооперацията, в която живея до момента, но на Граф Игнатиев!!! Боли ме, като виждам безобразията от хора, които нямат никакво отношение и уважение към историята на този някога наричан " Малкият Париж" град. Категорично съм против застрояването на вече отдавна задъхваща се прекрасна планина Витоша. |
Гост |
#202019-10-29 09:54Поздравления за гражданската ви позиция! |
|
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Писмо до институциите на българската държава срещу атаката на европейската принадлежност на страната ни и международното право в защита на правата на всички граждани и за предприемане на необходи
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Писмо до институциите на българската държава срещу атаката на европейската принадлежност на страната ни и международното право в защита на правата на всички граждани и за предприемане на необходи
5272 Създадено: 2025-02-22
За освобождаването от руски плен на всички етнически българи и украинци
533 Създадено: 2025-02-19
Искане за изграждане на скоростен път Самоков - София
490 Създадено: 2025-02-21
Отмяна на забраната за внасяне на лични бутилки с вода в детските заведения
1239 Създадено: 2025-02-14
ЦЕНТРАЛНА МИНЕРАЛНА БАНЯ "СОФИЯ"-ДА БЪДЕ БАНЯ
1337 Създадено: 2025-02-12
Спасете старото училище в с. Елешница – културна и историческа ценност!
437 Създадено: 2025-02-23
Несправедливо отношение към Футболна Академия АРЕС
372 Създадено: 2025-02-25
В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.
2813 Създадено: 2025-02-13
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
29516 Създадено: 2025-01-14
ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ ЗА СТУДЕНТИТЕ ЛЕКАРСКИТЕ АСИСТЕНТИ В БЪЛГАРИЯ
231 Създадено: 2025-02-08
ЗАБРАНА НА ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ"
11313 Създадено: 2023-06-23
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
242 Създадено: 2024-10-23
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
1257 Създадено: 2025-02-08
Таван на банковите такси
1631 Създадено: 2025-01-27
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
955 Създадено: 2024-12-03
За спасяването на Княжевската минерална баня
920 Създадено: 2025-02-07
Петиция за спасение и подкрепа на българското животновъдство
87 Създадено: 2025-02-22
Подкрепа за фенове на Локомотив Пловдив
289 Създадено: 2025-02-17
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
1104 Създадено: 2015-10-22
Върнете philadelphia с лук и пиперки!!!!!
48 Създадено: 2025-02-23