Срещу закриването на метеорологичната станция на връх Мусала
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Срещу закриването на метеорологичната станция на връх Мусала
Герасим |
#201 Re:2016-10-09 13:37БЪЛГАРИЯ Е СЛЕДВАЩОТО ЗАКРИВАНЕ АКО НЕ ВИ Е ЯСНО! |
Гост |
#2022016-10-09 15:02Защото не може всеки да си прави каквото му хрумне и да не го е еня за туристите. Мусалла е "главата" на България, а цялата Рила е свещено място. Всичко оправила държавата, до метеорологичните станции стигнала! |
Гост |
#2032016-10-09 15:07Трябва да оставим нещо и на тези след нас. |
Гост |
#2042016-10-09 15:31''БЪЛГАРИЯ Е СЛЕДВАЩОТО ЗАКРИВАНЕ АКО НЕ ВИ Е ЯСНО!''Ето до това положение не трябва да се стига. Смяна на системата от последните 26 г и национализиране на основни отрасли в икономиката + топлофикация и пр. Станцията е на Българския народ, а не на разни самозванци, директори, монополисти, експлоататори и пр. тунеядци и убийци. Има информация и подозрения. че 55 г служител на станцията е убит с определена цел. Това - излязъл да се поразходи и се подхлъзнал и даже паднал , не се задържал - планинарите имаме специален развит рефлекс и трудно падаме. Знаем от собствен опит и години катерене по планините. Освен, че паднал взел че умрял от удара. хахаха дори и да има подобно падане (нещо много рядко) то ние знаем как да падаме с цел да не ударим жизнено важни органи. Та дори и да се ударят шанс 1/100000 кой каза, че се умира от това..? И той не е алпинист, за да падне от голяма височина:( 100% някой му е помогнал..Толкова парички, а един човешки живот струва нищо? Проклятие за убийците и за тези, които простират алчни кървави ръце към Нашата Станция Мусала... |
Гост |
#2052016-10-09 16:54Да се закрият партиите. Не институции и съоръжения от които има полза ! |
Гост |
#2062016-10-10 16:08Поради всички причини изброени в нея. |
Гост |
#2072016-10-10 17:33Не обичам да ме правят на маймуна всеки ден. Просто разни типове ни пробват доколко стига овчедушието ни и при вдигане на вой се правят, че не са били те. Следващия път са по-внимателни, но сценария е същия. |
Гост |
#2082016-10-10 18:38
| |
Гост |
#2092016-10-11 08:40Защо, рушим всичко, което е необходимо за нас човеците? Осъзнайте се, Българи! Всеки, който има сърце и душа....би подписал петицията! Мирен ден! |
Гост |
#2102016-10-11 10:36Защото неискамда подължим да се излагаме пред света. |
Гост |
#2112016-10-11 14:04Срамота. Имам специалност хидроклиматология, но трудовия ми стаж като социолог е над 35 години. От всякъде погледнато това е груба политическа провокация от тези , които напоследък тръбяха, че няма пари за БАН и ще спрат бюлетина за времето. Това е първата крачка, предизборно. |
Гост |
#2122016-10-12 04:09Защото тази станция е част от българската история, която е на път да изчезне напълно! |
Гост |
#2132016-10-12 05:14Подписах тази петиция, защото закриването и е недопустимо!!! Толкова пари се отделят за глупости, а да закриеш нещо действащо и полезно е меко казано престъпно!!! |
Гост |
#2142016-10-12 07:24Не бива да се унищожава това полезно съоръжение. Това е символ на България. Строеж на най-високия връх на Балканите. |
Гост |
#2152016-10-12 07:57защото трябва да има метео станция... няма да разчитаме само на спътниците... |
Гост |
#2162016-10-12 11:34Бях на връх Мусала на 16 09 16 - жалко за Огнян -голям Българин !Бог да го прости !В България остана малко нещо стойностно !И за науката и за планинарството и като гордост на Балканите метеостанцията на Мусала е нужна на всичи българи !!! |
Гост |
#217 Re: Re:2016-10-12 11:35Да България е следваща ... |
Гост |
#2182016-10-13 09:38Може Мусала да се превърне в една прекрасна хижа с музей на планинарството и планинската метеорология на Балканите. И така тази сграда да продължи но вече с нова функция, и ще се замоиздържа. |
Вярващ |
#219 Re:2016-10-13 10:51За съжаление, ние все още не сме езависима държава, приятелю. Преди повече от 100 години, един известен икономист беше казал: има два начина да поробиш една държава - с меч или с дълг. И този дълг с който ни "натовариха" нашите политици постоянно разте, но контролирано, според нарастването на БВП и инфлацията - за да можем да го изплащаме :). Масите се държат в невидение - спомнете си римската максима "За народа - хляб и зрелища". Така че бедата не само в продажната ни политическа върхушка, а по скоро в приемането на "забавленията" като цел на съществуването ни на земята. Чрез Холивуд, чрез чалгата или чрез спорта - няма значение. Важното е че увличайки се по тях не ни остава време и желание да мислим за смисъла, за бъдещето на нашите деца... Напротив - и тях ги набутваме в същата спирала на "учи мама, да не работиш" :) ... Но за разлика от Гърция, исландия избра да прекъсне плащането на дълговете и вече втора година има положителни резултати. Но ... да сте чули някой да говири за Исландския модел? Не. Защото масмедиите ни също са собственост на финансово-политическата върхушка. Исладския модел става възможен, когато хората се обединят около национани идеи и изметат групата продажници, подържанк на партиен принцип. Необходим е разбира се и водач - човек който да е готов да пренебрегне личното си облагодетелствуване за сметка на общото!? Това става само когато повечето хора приемат вътре в себе си това завъзможно и пожелаят да го направят :) Така че ако искамеда "бъдем" нека да започнем със себе си! Като не иска държавата (БАН или който е да е..) нека го направим ние! Всеки може да отдели 1, 10, 100 ... лв, според дохода си - да кажем 5%. Колко може да си позволи - без да затруднява семейството си. А ако решим и да "пожертваме" повече, ще рече че сме готови да увлечем и невярващите :) . Откриването на сметка не е трудно - трудно обединяването на хората. Не е ли време да опитаме ... или пак ще чакаме някой да го направи вместо нас? В отговора на този въпрос се съдържа зрелостта да се наречем "Свободни" - когато оправим себе си ще бъдем готови да оправим и държавата си :). Нека да започнем! Колко лева за Станцията на Мусала си готов да отделиш? Ти, твоето семейство, твоя приятел? Аз мога да отделя 100. Ама ли вече сметка в която да ги внесем? .. :) Успех :) |
Гост |
#2202016-10-13 13:14Защото съм абсолютно съгласна с това което пише в нея и се учудвам как никой не коментира факта че масово във всички области на икономиката, образованието , здравеопазването и т.н. се назначават некадърници /държавни служители/ които от високите позиции на своите постове взимат решения, измислят маса глупости чрез промени на правилници , наредби и други, и после се налага да ги отменят без да носят отговорност за това като по този начин отричат и съсипват всичко добро което е постигнато през годините. А хората кой ли ги пита? |
Гост |
#2212016-10-13 14:41Аз подписах петицията за събирането на данните за времето от връх Мусала, защото информацията е важна за всички, но аз съм пенсионерка и не мога да Ви спонсорирам. |
Гост |
#2222016-10-13 14:47Увжаеми Вярващ, Не разбрах, защо трябва да събираме пари за Мусала? Ще я купуваме ли или ремонтираме? Доколкото знаем тя е държавна и държавата се грижи за това. Или има вариант да се изкупи приватизира от населението. И честно казано тук не става въпрос за парите , особено 10-20 лв, а за това, че се навъдиха много нечестни хора и интернета гъмжи от хора, искащи пари за разни неща, а всъщност после се оказва, че са за съвсем друго.... Извинявайте, ако съм обидил някой. Аз също бих дал пари, ако съм сигурен, че е за общото добро дело. Аз съм социалист по убеждение, хуманист и патриот!!! |
Гост |
#2232016-10-13 16:26Защото това е поредната малоумна постъпка на на някой висш чиновник.Тази станция е необходима за да може да се правят по-точни прогнози, както и дори аз като турист да знам каква е температурата там , като се катеря. |
Гост |
#2242016-10-13 18:58СРАМОТА |
Гост |
#2252016-10-14 11:47Подписах петицията, защото не мога да гледам безучастно как се заличава всичко добро направено от предците ни в тази държава. Явно директорът на станцията вместо да я стопанисва и развива дейността й е създал паралена структура със същата дейност и сега от властовата си позиция иска да унищожи "конкуренцията" в лицето на това ценно за БГ съоръжение. Този човек е просто за затвора. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3604 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2946 Създадено: 2024-10-30
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12086 Създадено: 2024-10-12
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2348 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11173 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1210 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
901 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
651 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
630 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
443 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1479 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
236 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2621 Създадено: 2023-04-04
Запазване предназначението на Мотопистата и околния имот за "градски спортен комплекс" и за това мястото да се облагороди за спорт и отдих.
94 Създадено: 2024-11-10
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
86 Създадено: 2024-11-17