За запазването на ДЮТС "Златното ключе" в Общински детски комплекс - Варна


До

г-н Благомир Коцев

Кмет на Варна



 

Уважаеми г-н Коцев,

 

С голяма тревога научаваме, че в Общински детски комплекс - Варна е застрашено съществуването на три, широко известни в страната, школи, които се занимават с театралното и вокалното обучение на варненските деца и младежи.

 

Подготвя се ликвидирането на школата "Палечко" с худ. ръковод. Маргарита Шишкова.Подготвя се уволнението на Юлия Недева, худ. ръковод. на "Сребърни звънчета" и на Сия Папазова, худ. ръковод. на Златното ключе

 

Ние сме се обучавали, и сега се обучават млади хора, в творческо състезание между тези три школи. Ето защо не ни е чужда съдбата им. Много от нас са произлезли от тях и са поели по дългия път на професионалното изкуство. Школите и в този момент са източник на кадри за театралните и музикалните училища у нас и в чужбина.

Знае се, че всеки човек има своя граница на възможностите си. Но в областта на преподаването на изкуство съществува дълголетие, а в някои случаи - незаменимост. Тези три школи се намират във върхова форма. Те са национално богатство.

Въвеждането на нови учители в тях трябва да бъде обезателно свързано с необходимостта от време и приемственост. Приемственост, която може да бъде осъществена единствено и само от създателите и титулярите на тези школи.

Още от времето на Катя Папазова, братя Райкови, Ангелина Милева... във Варна се преподава театър и вокално изкуство в няколко много добри школи. В това отношение съществува устойчива традиция, проверена във времето. С чудесните си школи Варна е град феномен.

 

Призоваваме Ви да намерите изход от създалата се нелепа ситуация и да го решите приемливо в икономическо и най-вече в творческо отношение. В противен случай ще много деца и подрастващи младежи, участващи в школите ще остана разочаровани и лишени от възможността да се занимават с любимите си изкуства! 

 

Доверете се на възможностите, опита, вкуса на тези уникални в своята природа преподаватели. Възпитаниците им разчитат на тях, както ние някога сме разчитали. Наближават кандидат-студентските изпити за постъпване във висшите училища по изкуствата. Те ще бъдат най - добрата проверка за нивото на обучение в трите школи.

 

Желаем ви светъл Великден и Възкръсване на доброто и красивото сред хората!

 

Златните ключета, бившите и завинаги...



Благодарим Ви предварително!

 


ДЮТС "Златното ключе"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че ДЮТС "Златното ключе" ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...